Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Πλησιάζει ο καιρός για το Πάσχα και εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τα κουλουράκια μας για να είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή.
Θα χρειαστούμε:




ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν είναι και φρέσκο το βούτυρο γίνονται ακόμα νοστιμότερα)

130 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
40 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για άλλειμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για πολύ λίγο (απλά να γίνει ένα μίγμα)
2-3 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να ξεκουραστεί.
Αφού περάσει η 1 ώρα την βγάζουμε και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλούρια μας σε ότι σχήμα θέλουμε.
Το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί μας, τα περνάμε με το αυγό (στο αυγό ρίχτε λίγο νερό και λίγο γάλα και ανακατέψτε) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα μεταλλικό κουτί ή σε μία πιατέλα που θα την έχουμε κλείσει με ζελατίνη.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε και την διπλάσια δόση!!!! Απλά διπλασιάζουμε τα υλικά ή να προσθέσετε οποιοδήποτε άρωμα σας αρέσει στα κουλούρια σας π.χ. κανέλλα, πορτοκάλι, κ.λ.π.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου